Jeugdzeilcursus

 300,00

Zes zondagen (10.00 – 13.00 uur) leren catamaran zeilen op zee. Cursus voor jeugd van 10-18 jaar. Er zijn 5 diploma’s te halen en vanaf niveau 3 kan je naar het wedstrijdteam doorstromen.

Aanmelden voor Jeugd zeilcursus

Locatie:
Strand, Wassenaarse Slag clubhuis KZVW. Aan een van de fijnste stranden van Nederland is ons clubhuis ingericht met onder andere een kleedkamer met sanitair en douche en een ruim terras. Met de auto is het onze locatie ongeveer 10 minuten rijden vanaf de afslag Wassenaar (A44).

Materiaal:
Catamarans (Hobie cat, Nacra, Dart), reddingsboot, surf-en bodyboards

Begeleiding:
Instructeurs en assistent instructeurs

Vorm:
Catamaranschool Zeehelden heeft een diploma systeem met vijf niveaus. Bij het eerste niveau ligt de nadruk op de vaardigheden als bemanning/fokkenist. Bij het tweede niveau komen hier ook de vaardigheden als stuurman bij. In het begin vaart de instructeur mee aan boord van de catamaran. Bij de hogere niveaus wordt er zelfstandig gevaren en wordt er vanaf een volgboot gecoacht. Vanaf niveau drie hebben de deelnemers de catamaran bij normale weersomstandigheden altijd goed onder controle en wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen zoals wedstrijdzeilen.
Deelnemers leren ook over de stroming, getijde, golven en alle andere zaken die het zeilen op zee zo fascinerend maken. Bij slecht weer zal er theorie les en/of surfles gegeven worden. De cursus gaat dus altijd door en is altijd leuk en leerzaam.

Tijden: Op zondag zeilt de ochtendgroep van 10:00 – 13:00.

Kleding en uitrusting:
Catamaranschool Zeehelden heeft kleding en uitrusting beschikbaar. Het is echter beter om je eigen wetsuit en/of zwemvest en/of schoentjes te hebben.