Surfles

Wil je (beter) leren surfen? Bij Zeehelden aan de Wassenaarseslag kan je op surfles! Voor jong en oud hebben we een mooi aanbod.

Golfsurfen voor kinderen

Bekijk hieronder de mogelijkheden

In zes zondagen leren we je alle ins en outs van het surfen. De lessen duren 90 minuten en zijn inclusief surfboard en wetsuit.

In seizoen 2024 zijn de lessen gepland in de periode van:

 • zondag 2 juni t/m zondag 7 juli van 11:00 uur – 12:30 uur
 • zondag 1 september t/m 6 zondag  oktober van 11:00 uur – 12:30 uur

De surflessen zijn bedoeld voor waterratten van 8 tot en met 16 jaar. Deelnemers moeten minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A of een vergelijkbaar diploma. Het is mogelijk om een losse les te boeken, maar je kunt ook met een serie van zes lessen echt ‘op surfen’ in Wassenaar.

Een losse les kost € 25,- en je kunt voor een afspraak mailen naar info@catamaranschool.nl
Een serie van zes lessen kost € 110,-.

Golfsurfen voor volwassen

Bekijk hieronder de mogelijkheden

Voor volwassenen kunnen we op afspraak een privéles golfsurfen organiseren. Een privé les duurt 2 uur en is inclusief wetsuit, surfboard en een blije instructeur. De kosten zijn:

 • 1 persoon: €75,-
 • 2 personen: €110,-
 • 3 personen: €140,-
 • 4 personen €170,-

 

Voor een afspraak kunt u mailen naar info@catamaranschool.nl

Ook groepen kunnen zich aanmelden voor een clinic golfsurfen. Kom gezellig surfen met je collega’s, vrienden, je gezin of zelfs je hele familie. Informeer via info@catamaranschool.nl naar de mogelijkheden en prijzen.

Golfsurfen theorie

Surftechnieken

Peddelen

Beter surfen begint met beter peddelen. Een goede peddeltechniek is een van de meest cruciale elementen om goed te leren surfen. Hoe beter je peddelt, hoe meer golven je kan pakken en hoe sneller je vooruitgang boekt. Als je efficiënt wilt peddelen zijn er twee dingen die je moet doen:

 1. Weerstand minimaliseren (niet slepen). Dit wordt gedaan door de juiste positie op de surfplank te hebben.
 2. Maximaliseer voortstuwing. Je doet dit door de juiste peddeltechniek te hebben.

 

Weerstand minimaliseren is van belang om het maximale uit je peddelbeweging te kunnen halen. Je zult over het water moeten glijden en niet door het water slepen. Als je board niet plat op het water ligt of als je benen over de rails van je board hangen dan zorgt dat voor onnodige weerstand. Het gaat dus om het vinden van de juiste houding en plek op je surfplank. Dit geld zowel bij het peddelen als bij het opstaan. De plek waar je borst op de surfplank neerkomt en hoe je lichaamsgewicht over het board wordt verdeeld, zal het verschil maken tussen over het water glijden of door het water slepen.

Het maximaliseren van de voortstuwing gebeurt met de juiste peddeltechniek.
Het is de bedoeling om het meeste vermogen uit elke peddelslag te krijgen. Het doel is om de oppervlakte (hand, onderarm en arm) die water eronder steekt te maximaliseren. Hoe groter het bereik van het oppervlak, des te meer water je verplaatst.  Hierdoor kom je sneller vooruit en zal je meer golven pakken. Zorg ervoor dat je vingers goed aangespannen zijn, dat je je armen vlak langs je rail zo diep mogelijk in het water steekt. Maak lange krachtige slagen.

Opstaan en golven pakken

De opstaan of pop-up kan op verschillende manieren worden gedaan. De onderstaande techniek is het meest succesvol voor longboards.

 1. Peddel tot je de golf echt hebt gepakt. Je moet peddelen tot de golf je meeneemt. Als je de golf te pakken hebt, plaats dan je beide handen plat op het surfboard naast je borstspieren.

 2. Doe een “push-up”. Je tenen hou je tegen het achterste deel van de surfplank. Je moet ruimte creëren tussen je lichaam en de surfplank: je knieën, benen en taille mogen de surfplank niet raken.

 3. Schuif eerst de achterste voet naar voren op het board. Je plaatst je achterste voet ter hoogte van je andere knie, die ongeveer 40-50 centimeter naar voren op je board steunt.

 4. Schuif vervolgens je voorste voet naar voren tot tussen je handen. Let op dat de je je handen op dezelfde positie op het board houdt als je je zijn pop-up doet. Zo kan je de surfplank stabiliseren en de snelheid behouden.

 5. Nu kun je opstaan. Zorg ervoor dat je voeten goed gepositioneerd zijn voordat je je handen van het board haalt. Als je opstaat, houd je knieën gebogen en zorg ervoor dat er druk op je benen/voeten is. Kijk in de richting waar je naar toe gaat.

 6. Zorg voor een goede houding. De afstand tussen uw beide voeten moet ongeveer schouderbreed zijn. Je voeten moeten centraal in de lengterichting surfboard zijn. De voorste voet moet een hoek van maximaal 45 graden hebben.