Jeugd zeilcursus voorjaar (Scheveningen)

Aanbieding!

265.00 239.00

Zes zondagen (ochtend of middag) leren catamaran zeilen op zee. Cursus voor jeugd van 10-18 jaar. Er zijn 5 diploma’s te halen en vanaf niveau 3 kan je naar het wedstrijdteam doorstromen.

Aanmeldingen nu open!

Categorie:

Beschrijving

Aanmelden voor Jeugd zeilcursus zaterdag 6 juni t/m zaterdag 11 juli

Locatie:
Strand, Zwarte pad Scheveingen, clubhuis KZVS. Goed bereikbaar ligt het clubhuis van de KZVS (de Roef) aan de laatste opgang van de parkeerplaats van het Zwarte Pad. De locatie is te herkennen aan de catamarans en ligt tussen strandpavilioen Down under en Naturalis. In de Roef is een kleedkamer, sanitair en douche aanwezig.

Materiaal:
Catamarans (Hobie cat, Nacra, Dart), reddingsboot, surf-en bodyboards

Begeleiding:
Instructeurs en assistent instructeurs

Vorm:
Catamaranschool Zeehelden heeft een diploma systeem met vijf niveaus. Bij het eerste niveau ligt de nadruk op de vaardigheden als bemanning/fokkenist. Bij het tweede niveau komen hier ook de vaardigheden als stuurman bij. In het begin vaart de instructeur mee aan boord van de catamaran. Bij de hogere niveaus wordt er zelfstandig gevaren en wordt er vanaf een volgboot gecoacht. Vanaf niveau drie hebben de deelnemers de catamaran bij normale weersomstandigheden altijd goed onder controle en wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen zoals wedstrijdzeilen.
Deelnemers leren ook over de stroming, getijde, golven en alle andere zaken die het zeilen op zee zo fascinerend maken. Bij slecht weer zal er theorie les en/of surfles gegeven worden. De cursus gaat dus altijd door en is altijd leuk en leerzaam.
Kosten:
Zes dagdelen: € 265,-.

Tijden: Op zondag zeilt de ochtendgroep van 10:00 – 13:00 en de middaggroep van 14:00 – 17:00.

Kleding en uitrusting:
Catamaranschool Zeehelden heeft kleding en uitrusting beschikbaar. Het is echter beter om je eigen wetsuit en/of zwemvest en/of schoentjes te hebben.

Definitieve indeling ontvangt ontvangt u een week voor aanvang van de cursus.