Sea & Be festival

Zaterdag 20 juli, KZVW Wassenaarse slag

Start van het programma vanwege de weersvoorspelling uitgesteld tot 12:00!

De activiteiten:

Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten om aan deel te nemen, dingen te leren
over de zee en het strand en natuurlijk ruimte om te chillen on the beach!

Sportief
De Stand up paddle, Surf, bodyboard en catamaran clinics.
De Noordzee geeft de mogelijkheid tot een heel divers aantal sporten. Hou je van snelheid
en adrenaline? Kom dan catamaran zeilen. Hou je van rust, meditatie en balans? Dan is
Stand Up Paddling iets voor jou. Wil je je graag een voelen met de zee en de bewegingen
ervan, dan is surfen iets voor jou!

Wanneer? Zaterdag 20 juli van 12:00 tot 17:00
Hoe? Bij de ingang van het festivalterrein in de groene bus is er een plaatsje te reserveren om deel te nemen aan een of meerdere clinics. De kosten voor het bodyboarden/surfen/suppen bedragen € 10,- euro p.p.. De kosten voor het catamaran zeilen bedragen € 20,- p.p..
De minimum leeftijd voor bodyboarden/surfen/suppen is 8 jaar en voor catamaran zeilen 10 jaar.  Een zwemdiploma is verplicht!

Archery attack
Het lijkt op paintballen maar dat is het niet… Het lijkt op pijl en boog schieten maar dat is het ook niet… Bij archery attack heb je de mogelijkheid om met of tegen je vrienden te strijden in onze strandbunkers. Ieder teamgenoot krijgt een boog en een x aantal pijlen (uiteraard niet gevaarlijk) waarmee je je tegenstanders kunt raken. Het team dat als laatste overblijft wint!

Wanneer? Zaterdag 20 juli van 12:00 tot 17:00
Hoe? Loop naar onze archery zone, meld je aan samen met je teamgenoten en ga strijden voor de overwinning!

Educatief
– Sea Ranger service

– Reddingsbrigade
Hoe beweegt De Noordzee
We wonen in een land van water met de zeespiegel soms zelfs ver boven ons hoofd. Maar
hoe beweegt dit water zich? Waarom is het soms springtij?
Kom tijdens deze workshop alles te leren over de stroming en getijden van onze Noordzee.

Voor de kleintjes..
Ga samen met Juf Simone op schelpenjacht/schatzoektocht/bunkergraafdag/struisvogelrennen/noem het maar op.

Zeehelden cup

Op 20 & 21 juli vind ook de Zeehelden cup plaats. Dit is een zeilwedstrijd voor jeugd catamarans. Het is superleuk om dit vanaf de kant of vanaf het water te bekijken. Maar meedoen is natuurlijk nog leuker! Bekijk daarvoor de notice of race

Music, Food, Drinks  & Lounge

Leren en sporten is natuurlijk hartstikke leuk, maar voor na al deze activiteiten hebben wij
het strand zo ingericht dat er volledig ontspannen kan worden! Kom relaxen in onze fatboy
lounge, beklim ons hangmattenspinnenweb of ga met de voetjes uit het zand onder
begeleiding van onze bandjes en Dj’s.

line up

vanaf 14:00 DJ Overboord

vanaf 18:00 KeukandRoll

vanaf 20:00 Eiger

 

 

Food bij het strand hoort natuurlijk voedsel uit de zee. Daarom zal er heerlijke paëlla te krijgen zijn. Voor de vegetariërs is er natuurlijk ook wat.

Drinks zoals bij de meeste festivals worden drankjes in herbruikbare (plastic)glazen geschonken. Je betaald bij je eerste drankje 1 muntje voor ‘jouw’ glas.

Handige info

De toegang tot het festival is gratis. Bij de ingang van het terrein is het mogelijk om muntjes te kopen voor de activiteiten en consumpties. Hier kun je je dan ook gelijk inschrijven voor de workshops.

Vervoer
De Wassenaarse slag is op meerdere manieren te bereiken.
Openbaar Vervoer/te voet
Vanaf Den haag Centraal is het mogelijk om bus 90 richting lisse te nemen. Stap vervolgens
uit bij bushalte Rijksdorp net voorbij Wassenaar. Vanaf deze bushalte is het nog een mooie
wandeling (ongeveer 45 minuten) door het duingebied.
Met de auto
(A44): afslag Wassenaar-Duinrell, volg borden Duinrell en vervolgens Wassenaarse Slag. Vlakbij het strand zijn twee ruime parkeerplaatsen. Na de strandopgang is KZVW aan de linkerkant. Het is betaald parkeren. Het parkeertarief bedraagt 5,- euro per dag. Of 3 euro voor de avond.

Met de fiets
Als je voorafgaand aan het strand alvast even wilt genieten van de rust en natuur, dan is op
de fiets naar de Wassenaarse slag zeker een goed idee. Vanaf wassenaar is het ongeveer 20
minuten fietsen en vanaf Den Haag door Meiendel 45 minuten.

 

Achtergrondinformatie over het Sea&Be festival

Het Youth Event, dit jaar in een nieuw jasje. Het Sea & Be festival.

for English scroll down

In 2016 is Catamaranschool Zeehelden in samenwerking met Kustzeilvereniging Wassenaar gestart met het organiseren van het “Youth Event” Een serie laagdrempelige jeugd zeilwedstrijden op de Noordzee. Het doel van dit Youth Event was het enthousiast krijgen van de jeugd voor de brandingsporten en het catamaran wedstrijdzeilen op de Noordzee.

Dit concept hebben we vervolgens 3 jaar achter elkaar gebruikt, ieder jaar met steeds meer enthousiaste nieuwe watersporters erbij.

Begin van dit jaar is er het gevoel ontstaan bij een deel van de organisatie dat we eigenlijk nog veel meer kunnen doen en bereiken met dit mooie evenement. Hoe vet zou het zijn als we naast het enthousiasmeren van jeugd voor brandingsporten ook een kennis kunnen geven over het water en het strand waar we mij zijn allen gebruik van maken en eigenlijk het Youth Event naar een volledig nieuw level te tillen.

Met deze gedachte is het Sea & Be festival ontstaan, “een festival voor en door jongeren”.

Al snel kwamen er wilde plannen op tafel en begon het festival met als hoofdthema Ocean and Beach awareness meer vorm te krijgen.

In samenwerking met Kustzeilvereniging Wassenaar, Sea Ranger service, Sun is free, Staatsbosbeheer en andere partijen op en rondom het strand willen wij er een educatieve, gezellige en sportieve dag van maken met diverse bandjes, workshops en try-outs.

 

Sea you on the beach!

 

 

Youth Event Zeehelden, this year the Sea & Be festival.

Since the year of 2016 Catamaranschool Zeehelden and Kustzeilvereniging Wassenaar are hosting and organizing The Youth Event. This event excists out of a serie of youth catamaran reggatta’s and is ment for the younger generation to get in contact and be enthousiastic about surfing, catamaran sailling and other sport activities on the sea.

The Youth Event took place over the last 3 years. After every event more and more youth got excited about the various sports that you can practice on the sea.

At the beginning of this year the organisation came up with the idea to make the event bigger, more sustainable and enviromently friendly. How awsome would it be if we can not only use the sea but also create awareness about how to use the sea, the beach and the nature around it in a sustainable way.

With this mindset the Sea & be festival was born. A festival for youth and by youth.

After just a bit of time al different kind of ideas came along ending up with the main theme of the festival; Ocean and Beach awareness.

Together with Kustzeilvereniging Wassenaar, Sea Ranger service, Sun is Free, Staatsbosbeheer and other various partners that have interest in keeping our oceans clean and our youth sporty we are going to take the Youth Event completely to the next level and organize a sportiv, cosy and educational day full with live music, ocean workshops and try-outs.

 

Sea you on the beach!