Trainingen voor catamaran zeilwedstrijden

HC Dragoon en HC 14 & 16 jeugdteams

Dit voorjaar, om precies te zijn op zondag 21 mei, gaan voor het vijfde jaar de Zeehelden wedstrijdtrainingen van start. We zullen iedere zondag van 13:30 uur tot 17:00 uur onder intensieve begeleiding trainen op alles wat met wedstrijdzeilen te maken heeft. In juli en augustus zullen de  teams meedoen met KZVW Youth event en het Open Nederlands   Kampioenschap. In oktober sluiten we weer af met de Dutch Dragoon Cup.

Trainers en coaches

Remon Tas zal als hoofdtrainer de teams begeleiden. Remon Tas is een ervaren wedstrijdzeiler en is al weer vier jaar intensief betrokken bij het Zeehelden wedstrijdteam.  Een aantal van de wedstrijdtrainingen zullen door gast trainers worden gegeven zoals Robin en Sander Mineur (meervoudig wereldkampioenen Nacra16). De begeleiding tijdens de trainingen is intensief en persoonlijk.

Programma

De jeugdteams zullen iedere zondag van 13:30 uur tot 17:00 uur trainen. Op de zaterdagen kunnen de teams vrij trainen. De exacte data van de wedstrijden worden nog bekend gemaakt.
Voortbouwend op de trainingen van vorig jaar zullen wij trainen op nog betere controle over de boot, dieper ingaan op het varen van een wedstrijdbaan en nog veel meer. De wedstrijden uit het programma zijn zowel op zaterdag als op zondag. Tijdens de wedstrijden krijgen de jeugdteams ook begeleiding van de trainers en coaches. Van de ouders wordt verwacht dat ze het programma logistiek ondersteunen door samen de deelnemers en de boten van en naar de zeilwedstrijden te brengen.

Materiaal

Bij de trainingen en wedstrijden kan er op eigen jeugd catamaran gezeild worden of op een van de Zeehelden wedstrijd HC16’s of HC Dragoons.
Als wedstrijdzeiler ben je ook zelf verantwoordelijk voor je uitrusting. Als je nog geen eigen wetsuit, trapeze of zwemvest hebt dan kan je deze via Catamaranschool Zeehelden voordelig aanschaffen.
Zorg er ook voor dat je vooral in het voorjaar voldoende warme kleren bij je hebt, zodat je het tussen het zeilen door of na het zeilen niet koud krijgt.

Kosten

De kosten voor de trainingen van mei t/m oktober bedragen € 350,- bij inbreng van een eigen boot en € 700,- bij gebruik van een Zeehelden boot.

Aanmelden?

Meedoen aan de Zeehelden wedstrijdtrainingen kan als je in het bezit bent van Zeehelden diploma III of hoger. Heb je geen Zeehelden diploma maar ben je wel een ervaren wedstrijdzeiler, dan kan je je ook opgeven.

Klik hier om je aan te melden voor de wedstrijdtrainingen!

Catamaranschool Zeehelden werkt samen met KZVW en heeft als primaire doelstelling het bevorderen van de watersport aan de noordzeekust.