Trainingen voor catamaran zeilwedstrijden

HC Dragoon en HC 16 jeugdteams

Dit voorjaar, om precies te zijn op zondag 1 mei 2022, gaan voor het negende jaar de Zeehelden wedstrijdtrainingen van start. We zullen iedere zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur onder intensieve begeleiding trainen op alles wat met wedstrijdzeilen te maken heeft. In juli en augustus zullen de zeilers meedoen aan de Zeeland Regatta het KZVW Youth event en het Open Nederlands Kampioenschap. In oktober sluiten we weer af met de Dutch Dragoon Cup.

Trainers en coaches

Remon Tas en Nina Ruig zullen als hoofdtrainers de teams begeleiden. Remon en Nina zijn ervaren wedstrijdzeilers en zijn al een aantal jaar intensief betrokken bij het Zeehelden wedstrijdteam.  Een aantal van de wedstrijdtrainingen zullen door gasttrainers worden gegeven. De begeleiding tijdens de trainingen is intensief en persoonlijk.

Programma

De jeugdteams zullen vanaf 1 mei 2022 iedere zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur trainen. Op de zaterdagen kunnen de teams vrij trainen. De exacte data van de wedstrijden worden nog bekend gemaakt.
Voortbouwend op de skills van de zeilers zullen wij trainen op nog betere controle over de boot en dieper ingaan op het varen van een wedstrijdbaan. Onder andere door video analyse worden de zeilers bewust gemaakt van de tactiek en strategie die bij het wedstrijdzeilen komt kijken. De afgelopen seizoenen heeft dit geleid tot verschillende podiumplaatsen op de kampioenschappen.

De wedstrijden uit het programma zijn zowel op zaterdag als op zondag. Tijdens de wedstrijden krijgen de jeugdteams ook begeleiding van de trainers en coaches. Van de ouders van de deelnemers wordt verwacht dat ze het programma logistiek ondersteunen door samen de deelnemers en de boten van en naar de zeilwedstrijden te brengen.

Materiaal

Bij de trainingen en wedstrijden kan er op een eigen jeugd catamaran gezeild worden of op een van de Zeehelden wedstrijd HC16’s of HC Dragoons.
Als wedstrijdzeiler ben je ook zelf verantwoordelijk voor je uitrusting. Als je nog geen eigen wetsuit, trapeze of zwemvest hebt dan kan je deze via Catamaranschool Zeehelden voordelig aanschaffen.
Zorg er ook voor dat je vooral in het voorjaar voldoende warme kleren bij je hebt, zodat je het tussen het zeilen door of na het zeilen niet koud krijgt.

Kosten

De kosten voor de trainingen van mei t/m oktober bedragen € 350,- bij inbreng van een eigen boot en € 700,- bij gebruik van een Zeehelden boot.

Aanmelden?

Meedoen aan de Zeehelden wedstrijdtrainingen kan als je in het bezit bent van Zeehelden diploma III of hoger. Heb je geen Zeehelden diploma maar ben je wel een ervaren wedstrijdzeiler, dan kan je je ook opgeven.

Klik hier om je aan te melden voor de wedstrijdtrainingen!