Zeehelden wedstrijdtrainingen (heel seizoen)

 700,00

Catamaran wedstrijdtrainigen en zeilwedstrijden tussen 1 mei en 9 oktober. Catamaranschool Zeehelden is de kweekvijver voor aankomend catamaran zeiltalent. Het Zeehelden wedstrijdteam traint wekelijks en doet mee aan de nationale en internationale zeilwedstrijden. Het team bestaat uit jeugd van 12-18 jaar. Er wordt gevaren in de Hobie Cat Dragoon en de HC16 klasse.

Op voorraad

Aanmelden voor wedstrijdtrainingen

Locatie:
Strand, Wassenaarse Slag clubhuis KZVW. Aan een van de fijnste stranden van Nederland is ons clubhuis ingericht met onder andere een kleedkamers met sanitair en douche en een ruim terras. Met de auto is het onze locatie ongeveer 10 minuten rijden vanaf de afslag Wassenaar (A44).

Data:
Zondag 26 mei t/m zondag 6 oktober

Tijden:
Trainingen op zondag 13:00 (boten optuigen en omkleden) 14:00 start training – 17:00 einde training.
Op de zaterdagen kunnen de teams vrij trainen. De exacte data van de wedstrijden worden nog bekend gemaakt.
Voortbouwend op de bestaande vaardigheden zal er getraind op nog betere controle over de boot, dieper ingaan op het varen van een wedstrijdbaan en nog veel meer. In juli en augustus zullen de teams meedoen met KZVW Youth event en het Open Nederlands Kampioenschap. In oktober sluiten we weer af met de Dutch Dragoon Cup. De wedstrijden uit het programma zijn zowel op zaterdag als op zondag. De exacte data zullen nog bekend gemaakt worden. Tijdens de wedstrijden krijgen de jeugdteams ook begeleiding van de trainers en coaches. Van de ouders wordt verwacht dat ze het programma logistiek ondersteunen door samen de deelnemers en de boten van en naar de zeilwedstrijden te brengen.

Voorwaarde:
Meedoen aan de Zeehelden wedstrijdtrainingen kan als je in het bezit bent van Zeehelden diploma III of hoger. Heb je geen Zeehelden diploma maar ben je wel een ervaren wedstrijdzeiler, dan kan je je ook opgeven.

Materiaal:
Zeehelden HC Dragoons, HC16’s en motorboot

Begeleiding:
Thijn Hoekstra en hulptrainers

Kleding en uitrusting: Deelnemers aan de wedstrijdtrainingen zijn zelf verantwoordelijk voor zeil kleding en uitrusting, te weten wetsuit, trapeze, zwemvest, flare, zeilmes en starthorloge.