Wedstrijdtraining

HC Dragoon en HC 16 jeugdteams

Dit voorjaar gaan voor het negende jaar de Zeehelden wedstrijdtrainingen van start. We zullen iedere zondag onder intensieve begeleiding trainen op alles wat met wedstrijdzeilen te maken heeft. In juli en augustus zullen de zeilers meedoen aan de Haaglanden cup het KZVW Youth event en het Open Nederlands Kampioenschap. In oktober sluiten we weer af met de Dutch Dragoon Cup.

Trainers en coaches

Thijn Hoekstra zal als hoofdtrainer de teams begeleiden. Thijn is een ervaren wedstrijdzeilers en zijn al een aantal jaar intensief betrokken bij het Zeehelden wedstrijdteam.

Een aantal van de wedstrijdtrainingen zullen door gasttrainers worden gegeven. De begeleiding tijdens de trainingen is intensief en persoonlijk.

Programma

De jeugdteams zullen vanaf 26 mei 2024 iedere zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur trainen. Op de zaterdagen kunnen de teams vrij trainen. De exacte data van de wedstrijden worden nog bekend gemaakt.

Voortbouwend op de skills van de zeilers zullen wij trainen op nog betere controle over de boot en dieper ingaan op het varen van een wedstrijdbaan. Onder andere door video analyse worden de zeilers bewust gemaakt van de tactiek en strategie die bij het wedstrijdzeilen komt kijken. De afgelopen seizoenen heeft dit geleid tot verschillende podiumplaatsen op de kampioenschappen.

De wedstrijden uit het programma zijn zowel op zaterdag als op zondag. Tijdens de wedstrijden krijgen de jeugdteams ook

begeleiding van de trainers en coaches. Van de ouders van de deelnemers wordt verwacht dat ze het programma logistiek ondersteunen door samen de deelnemers en de boten van en naar de zeilwedstrijden te brengen.

Materiaal

Bij de trainingen en wedstrijden kan er op een eigen jeugd catamaran gezeild worden of op een van de Zeehelden wedstrijd HC16’s of HC Dragoons.

Als wedstrijdzeiler ben je zelf verantwoordelijk voor je uitrusting. Dit bestaat uit: een wetsuit, trapeze, zwemvest, flare, zeilmes en starthorloge. Wedstrijdzeilers ontvangen van Zeehelden een team shirt.

Zorg er ook voor dat je vooral in het voorjaar voldoende warme kleren bij je hebt, zodat je het tussen het zeilen door of na het zeilen niet koud krijgt.

Catamaran zeilwedstrijdtraining

Bekijk hieronder de mogelijkheden

Voor wie?

De wedstrijdtrainingen zijn voor Zeehelden die diploma 3 of hoger hebben gehaald. Heb je geen Zeehelden diploma maar wel wedstrijdervaring, neem dan contact met ons op.

Wanneer?

Iedere zondag van 13:00 tot 17:00 vanaf 26 mei 2024

Waar?

Bij Zeehelden aan de Wassenaarse Slag, Wassenaar. Op ongeveer 10 minuten rijden van de A44 tussen Den Haag en Leiden.

Kosten

De kosten voor de trainingen van mei t/m oktober bedragen € 350,- voor een half seizoen (voor of na de zomervakantie) en € 700,- voor een heel seizoen.